Έχασε το κύπελλο στα πέναλτι τα Γιαννιτσά

ΦΟΒΕΡΌΣ ΤΕΛΙΚΌΣ ΚΡΊΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΈΝΑΛΤΙ 5-6, 1-1Κ.Α ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ακόμα και στα πέναλτι παρατάθηκε η αγωνία στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας μεταξύ του Α.Σ. Γιαννιτσά και του Εδεσσαϊκού την Μ. Τετάρτη στο γήπεδο στολίδι των Γαλατάδωνπου ήταν σε άριστη κατάσταση.

Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι και χρειάστηκαν μάλιστα 16 για την ανάδειξη του νικητή. Ο Εδεσσαϊκός ήταν καλύτερος στο α΄ημίχρονο και ο Α.Σ. στο β ημίχρονο. Πάνω από 800 φίλαθλοι και πολλοί πολιτικό (και λόγο των ημερών)βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό. Παραβρέθηκε και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδος (Αναστασιάδης , Μπασινάς , Γιαννακόπουλος κ.α.) που τιμήθηκαν από την ΕΠΣ Πέλλας , όπως και άλλοι αθλητικοί παράγοντες.
Η ομάδα των Γιαννιτσών στο 2ο ημίχρονο ήταν πολύ καλή και δικαιούταν τη νίκη όμως η ατυχία της στέρησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της , αυτό όμως την πεισμώνει για την συνέχεια και για την επόμενη σεζόν.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο αειθαλής Λαφαζανίδης με το γκολ στο 90´ που έστειλε τις ομάδες στην παράταση ο ίδιος παίκτης είχε δώσει και το εισιτήριο για το τελικό με γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης στην Αριδαία. επίσης εντυπωσιακούς ήταν και ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκου στα πέναλτι που απέκρουσε 2.

Άξια λόγου η άριστη οργάνωση του τελικού από την ένωση ποδοσφαιρικών σωματειών Πέλλας.
Οι φάσεις:
Πρώτη καλή στιγμή για τον Εδεσσαϊκό στο 12ο λεπτό με τον Μεταξά να σουτάρει και να κερδίζει κόρνερ, αφού πρόλαβε και έβαλε το πόδι του ο Μπαμπαλής.
Καλή στιγμή για τον Εδεσσαϊκό με τον Παπαδημητρίου να σουτάρει στα χέρια του Γιώτα 41΄ ατομική προσπάθεια από τα δεξιά του Παπαγεωργίου σέντρα σουτ λίγο άουτ
53΄Σουτ του Πέλκα περνά ελάχιστα άουτ
56΄μ Αδύναμη κεφαλιά του Παπαδημητρίου από κοντά στην αγγαλιά του Γιώτα. 57΄Ωραίο σουτ του Παπαδημητρίου στο Γ αποκρούει ο Γιώτας.
57΄ο Χουσεινόγλου πιάνει φοβερό συρτό σουτ στην δεξιά γωνία , αλλά πετάγεται ο Σουλειμέζογλου και αποκρούει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται πλασαριστά στον Πέλκα . Αυτός σεντράρει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Παντελδης με κεφαλιά κάνει το 1-0.
Ο α Α.Σ Γιαννιτσά συνεχίζει να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα . Τελευταία λεπτά κλείνεται πίσω. Στο 90΄ο Ντόγος σεντράρει από δεξιά , Ο Λαφαζανίδης πη δάει και με κεφαλιά ακινητοποιεί τους πάντες κάνοντας το 1-1.
Στην παράταση το σκορ παρέμεινε στο 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι

Χουσεϊνογλου ( Α.Σ. Γιαννιτσά ) 1-0
Ντόγος (Εδεσσαϊκός) 1-1
Θεοδωρίδης ( Α.Σ. Γιαννιτσά) 2-1
2-2 ο Ταουσιάνης(Εδεσσαϊκός) 2-2
Παντεκίδης ( Α.Σ. Γιαννιτσά ) 3-2
Παπαδημητρίου(Εδεσσαϊκός) 3-3
Πέλκας ( Α.Σ. Γιαννιτσά ) 4-3

Παπαγεωργίου (Εδεσσαϊκός) 4-4
Ιορδανίδης ( Α.Σ. Γιαννιτσά ) άουτ
Λαφαζανίδης(Εδεσσαϊκός) άουτ

Μουρικι ( Α.Σ. Γιαννιτσά ) απόκρουση
Μωϋσίδης (Εδεσσαϊκός) άουτ
Μπαμπαλή( Α.Σ. Γιαννιτσά ) ς 5-4
Πούπης (Εδεσσαϊκός) 5-5
Shera ΑΠΌΚΡΟΥΣΗ
Κιόρτσης(Εδεσσαϊκός) 5-6
Κυπελλούχος ο Εδεσσαϊκός

Διαιτητής Γιουματζίδης, (Δεμερτζής-Αρέστης) 4ος Καρατζάς

Οι συνθέσεις Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Γιώτας, Ρέις , Παντεκίδης, Μπαμπαλής, Ιορδανίδης, Μουρίκι , Χιντασίλι, Πέλκας, Παντελίδης ( 70΄Θεοδωρίδης) Ζούρκος (97΄Συμεωνίδης) Παπαδόπουλος (46΄Χουσείνογλου )

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ Σουλεϊμέζογλου, Κωνσταντινίδης, Κιόρτσης, Μωυσίδης , Χαραβιτίδης, Πασσαλής ( 80΄Ταουσάνης) , Τούφας (82΄Γκαρακλίδης )Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Μεταξάς (60΄Ντόγος) Λαφαζανίδης